Tijdens mijn opleiding op de HTS voor de confectie-industrie, Mr. Koetsier liep ik stage bij het stylingbureau van G√ľnther Frank. Ook na mijn afstuderen bleef ik in het bureau werken. Mijn eerste kantoor was gevestigd in de Vondelkerk te Amsterdam.
Vanaf het begin gaf ik trendpresentaties in eigen beheer. In de Vondelkerk of in het filmmuseum dat op een steenworp afstand in het Vondelpark lag.Onderstaand een aantal pagina's uit de trendboeken die naar aanleiding van de presentaties werden uitgegeven.Een selectie van pagina's uit een prognose voor de 'look en feel' van textiel.Met diverse bedrijven werkte ik aan het ontwikkelen van collecties. Zoals herenmode voor C&A en de Bijenkorf. Finishes van leder voor Stahl Holland. Maar ik heb ook vele seizoenen de haarmodecollectie van de DA drogisten helpen samenstellen.Naast de trendpresentaties die ik in eigen beheer gaf kreeg ik de gelegenheid om deel te nemen aan veelal internationale bijeenkomsten van mode-instituten, beurzen en uitgeverijen. Allen instituten die een visie uitdragen over trends die een aantal jaren later van invloed zijn op het design van producten.
Voor International Colour Authority werkte ik voor de afdeling herenmode.Bij Stichting Artemis gaf ik les aan mode- en interieurstylisten in het vak prognosestyling.Mijn praktijk werd gebruikt als 'kijkje in de keuken' in het lesprogramma van LOI.in de pers


Eerste reportage in een internationaal vaktijdschrift. | International Textileselle wonen


Back to Top