fair trade


Fair Trade vroeg mij een pilotstore in Utrecht te ontwikkelen. Het betrof een kleine smalle winkel. De bedoeling was dat alle dragers van het concept zoals collectie, communicatie, winkelmeubilair etc. een 'etnische' referentie zouden krijgen. De items in de collectie waren zeer divers en vaak moeilijk om te presenteren. Er werd daarom een hele serie hulpmiddelen ontwikkeld om de items zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Ik mocht ook meewerken aan het 'upgraden' van de collectie. Speciale dank gaat uit naar Jantien Lodder.



Dit beeld is ontwikkeld door de communicatieafdeling van Fair Trade.



Het idee achter het meubilair was het zogenaamde 'rariteitenkabinet'. In de gouden eeuw werden hierin de vondsten en schatten van verre reizen gepresenteerd in de entreehal van grote handelshuizen. De winkel kreeg bij het entree ook een rariteitenkabinet waar altijd de laatste en nieuwste artikelen in gepresenteerd werden. Hierbij maakte het niet uit of ze qua stijl bij elkaar paste. Verder in de winkel waren aan de muren zogenaamde buffetkasten gemaakt waain de collectie op produktgroep gepresenteerd werden. In het midden stond een lang meubel waarop de verschillende artikelen op inspirerende wijze vanuit de wandkasten bij elkaar gepresenteerd werden.
Klanten konden de artikelen van dit middenmeubel wegnemen waardoor de combinaties op het middenmeubel continue wisselden.



Inspiratiemateriaal dat gebruikt werd bij sfeer- en kleuronderzoek voor de materiaalkeuze van het meubilair en de achtergronden van de prints voor het p.o.s. materiaal en de labelling.  




Segmentatie en 'upgrading' van de collectie. Een intensief proces waarbij veel met 'visuals' en monsters als voorbeelden werd gewerkt. (foto: studio Style Council te Soest)


Back to Top