easywalker

Bij Easywalker heb ik een breed scala aan werkzaamheden mogen doen. We spiegelden ons daarbij aan de bekende vaak ook Nederlandse A merken van kinderwagens. Easywalker is een klein bedrijf waar veel mogelijk is maar waar we werkten met een veel kleiner team. Easywalker heeft met haar internationale allure inmiddels een belangrijke plek in de kinderwagen-branche verworven.  

Mijn activiteiten omvatten: strategieontwikkeling, productportfolio opzetten, productontwikkeling, productstyling, displayontwerp, shop in shop concepten ontwikkelen, deelname aan grote internationale beurzen, maar ook de volledige productie van communicatiecampagnes.

Ik heb 5 jaar met Easywalker mee mogen groeien. Speciale dank gaat uit naar Daniël de Lange.produkt portfolio

De eerste stap in de opdracht was het opzetten van de collectie. Er was behoefte aan segmentatie binnen het huidige aanbod. Er moest een eigen label onder de naam 'Easywalker' worden opgezet. Hierbij moesten bestaande producten worden gerestyled maar ook geheel nieuwe producten worden ontwikkeld.

Verder werd er een productlijn onder licentie geproduceerd met de naam 'MINI by Easywalker'. Deze lijn moest nog beter op de ontwerpprincipes van MINI worden afgestemd.

En er werd een nieuwe licentie van Disney geïntroduceerd met de naam 'Disney by Easywalker'. Het was de bedoeling dat de dessins die we hiervoor maakten op volwassen gericht werden en niet in eerste instantie op kinderen.


Introductie van een nieuwe productlijn van 6 buggy's onder het eigen Easywalker label.

Hier onder een selectie uit de introductiecampagne.Binnen de Easywalker buggy lijn werden zogenaamde special editions ontwikkeld.

Onderstaand een voorbeeld van een een special edition. Het was een uitvoering van de buggy in een klassiek Bretonse streep.  In de communicatie werd een knipoog gemaakt naar iconische vrouwen zoals bijvoorbeeld Marylin Monroe die de Bretonse streep tot een klassiek stijl icoon maakte.Introductie van Easywalker Harvey, een nieuw concept voor een kinderwagen. Harvey was de eerste volwaardige enkele kinderwagen die met behulp van een extensie is uit te bouwen tot een dubbele kinderwagen en vervolgens weer terug gebracht kan worden naar een kinderwagen voor één kind.

Deze functionaliteit in combinatie met het aantrekkelijke uiterlijk van de kinderwagen bleek een schot in de roos. De consumentenbond heeft deze kinderwagen beoordeeld met een cijfer van maar liefst 9,2.Uitbereiding en restyling van de licentie van MINI by Easywalker. Een belangrijk element van het MINI by Easywalker assortiment was de special edition. De uitstraling van bijzondere auto's van MINI werden vertaald naar de buggies van MINI by Easywalker.

Hieronder vind u een selectie van deze special editions de Union Red die gebaseerd was op de auto Parklane en de High Gate.
Introductie van de licentie Disney by Easywalker. De licentie van Disney betrof met name het ontwikkelen van dessins of prints van het iconische Disney character Mickey Mouse. Het was de bedoeling om de meer 'gadget'-achtige vertaling van Mickey Mouse te vermijden. Dus geen grappige effecten met een korte levensduur maar waardevolle dessins met de potentie om uit te groeien tot klassiekers.   

Onderstaand vind u enkele voorbeelden waar de uitgangspunten o.a waren: Authentieke schetsen en tekeningen van het vroege Mickey Mouse character. Een variant die gebaseerd is op traditionele micropattens. En de meer ornamentale dessins met een knipoog naar de beroemde dessin-stijl van Hermès.   Omdat het blauwe Mickey-Ornament dessin heel goed ontvangen werd werd de lijn uitgebreid met een rood-roze variant met Minnie Mouse in de hoofdrol. Voor promotionele doeleinden werd het dessin ook toegepast op de oorspronkelijke inspiratiebron. De zijde 'retro' shawl met een knipoog naar Hèrmes.Ook de stoere Mickey-Diamond werd goed ontvangen. Vandaar dat deze een broertje kreeg Mickey-Shield.beursstands, pos materialen, displays en shop in shop concepten

Omdat Easywalker gedistribueerd wordt over de hele wereld kwamen er regelmatig vragen over winkelpresentatie, displaymateriaal etc. op ons af. Echt uniek waren de beursstands van Easywalker. Omdat het leren kennen van nieuwe klanten en het verwennen van bestaande klanten gezien werd als één van de belangrijkste bezigheden op een beurs plaatsten we in het midden van de stand een open keuken. Hierin werden ter plekke verse smoothies voor de ochtend en overheerlijke gezonde lunches gemaakt. Op deze manier hadden onze klanten echt het gevoel dat ze even bij ons in huis waren en dat ze van harte welkom waren. 
Communicatie, fotografie en campagnemateriaal

Voor de gehele duur van het project Easywalker heb ik voor al het campagnemateriaal voor zowel foto's als films samengewerkt met Adrian Kuipers.Hier onder vind u een selectie van lifestyle foto's en korte filmclips die we maakten voor MINI by Easywalker en Disney by Easywalker.Campagne 2019 | Selectie uit een serie van korte filmclips.Campagne 2019 | Selectie uit een serie van lifestyle foto's.Campagne 2017 | Selectie uit een serie van korte filmclips.Campagne 2017 | Selectie uit een serie van lifestyle foto's.
Campagne 2019 | Selectie uit een serie van korte filmclips.


Back to Top