Naar binnen gaan


Als stylist is het belangrijk om naar buiten te gaan. Op reis om inspiratie op te doen in andere culturen. Naar events, tentoonstellingen, exposities, beurzen noem maar op. Dit 'inspiratie opdoen' werkt uiteraard alleen als je je openstelt om je te laten verrassen of door soms zelfs de confrontatie aan te gaan. Soms moet je je ergens helemaal in onderdompelen. Dat is vaak ook een overweldigend iets. Iets wat door de vele prikkels veel energie vraagt. Het is daarom belangrijk om tijdens deze reizen en bezoeken stille momenten in te bouwen. Momenten die je kunt gebruiken om 'even' uit te rusten, iets op je in te laten werken of misschien even te mediteren. Ondanks het feit dat ik geleerd heb dat je bijna overal wel kunt mediteren kijk ik toch ook altijd rond of er misschien ergens een mooie kerk, tempel of park in de buurt is. Een plek waar je je fysiek kan terugtrekken. Vaak zijn dat plekken die in het bruisende hart van een winkelstraat of een stadskern zijn en die letterlijk een oase van rust blijken als je er naar binnen gaat. 


Op deze pagina laat ik een aantal van de plekken zien:


Sanctuario de Madonna de Lagrime


February 2016 | Sanctuary de Madonna de Lagrime | Syracuse | Italyman mo temple


Juli 2015 | Man Mo Temple | Hong Kong | De Man Mo tempel is een schilderachtige hulde aan de God van de Literatuur (Man) en de God van de Oorlog (Mo). Beide werden aanbeden door ambitieuze studenten die succes wilden behalen in de staatsexamens van het keizerlijke China. Deze examens waren zeer streng en dienden om de beste administratieve ambtenaren te selecteren voor de staat.

Deze Man Mo tempel, de grootste in Hongkong, werd gebouwd in 1847. Een korte rustpauze onder de immense, hangende wierookspiralen vormt een plezierig contrast met de hectiek van het nabijgelegen financiĆ«le district. De Man Mo tempel maakt deel uit van een complex dat ook de gebouwen Lit Shing Kung en Kung Sor omvat. Lit Shing Kung werd gebouwd voor de verering van alle hemelse goden. Kung Sor, dat werd aangelegd ten westen van de tempel, was een hal waar de gemeenschap zich verzamelde om zaken en problemen te bespreken en op te lossen.

In 1908 werd de tempel officieel toevertrouwd aan de Tung Wah Group of Hospitals. Het werd in 2009 geregistreerd als een historisch gebouw en tot monument verklaard.


Back to Top